Al honderden jaren worden gitaren op dezelfde manier gemaakt maar dat zou binnenkort wel een allemaal kunnen veranderen.

Het wordt namelijk  voor de bouwers van akoestische gitaren steeds moeilijker om hout te vinden om hun gitaren mee te bouwen. Gitaarbouwers proberen overal hout te vinden dat er zelfs toe leidde dat Gibson een boete heeft gekregen voor het het gebruik van illegaal hout uit Madagascar.

De MusicWood documentaire volgt de meest beroemde gitaarmakers in de wereld, Bob Taylor (van Taylor Guitars), Chris Martin (van C. F. Martin & Company Guitars) en Dave Berryman van Gibson, op hun reis diep in het hart van het Tongass bos in Alaska en zie je de onderhandelingen die ze beginnen met de Native Americans die al 10.000 jaar leven in dit gebied. Ze proberen de Native Americans te overtuigen om langzamer te kapen maar dat is moeilijk omdat zij met dat kappen in hun levensonderhoud voorzien.

De trailer van deze documentaire kan je hieronder zien. Wil je meer informatie over de film kijk dan op de website van de film musicwoodthefilm.com