Als je een jaar of 10 geleden begon met gitaar of basgitaar spelen gebeurde dat meestal op een oude (bas)gitaar van een oom en een oude versterker. Tegenwoordig heb je bijna van elk gitaar merk een starterskits waar alles in zit wat je nodig hebt, met een zeer redelijke kwaliteit en nog voor een scherpe prijs zodat je meteen helemaal flitsend van start kan.

Ibanez heeft onlangs op hun website het nieuwe IJXB150B Jumpstart Bass Package onthult. In dit pakket zit o.a. een Ibanez GSR190 bas (handig!), een IBZ1B 10-watt bascombo, een stemapparaat, een Gig Bag, een (bas)gitaarband, een gitaar kabel, plectrums en een (bas)gitaarstandaard. Bovendien krijg je er ook een code bij waarmee je online baslessen kan volgen.

Hierboven zie de Ibanez GSR190 bas in het zilver maar je kan ook kiezen uit een zwarte, rode, metallic paars en metallic blauwe versie.

Prijs: $ 279,99 (Nederlandse prijs was op moment van schrijven van dit artikel nog niet bekend ****)
Website: ibanez.com/BassGuitars/model-IJXB150B