Het BK-3 Backing Keyboard bevat een grote hoeveelheid klanken (meer dan 850) en 50 drumkits. Ben je een muzikant die begeleiding nodig heeft bij je spel dan is de BK-3 ook handig want die heeft heel veel verschillende soorten begeleidingen aan boord.

Zo heeft hij volgens de Roland website begeleidingen voor de meest uiteenlopende muziekgenres, zoals o.a. van Oost-Europa en Azië. Nou kan ik me daar persoonlijk helemaal niets bij voorstellen maar ik ga wel een keer proberen een Roland BK-3 te lenen om uit te zoeken wat het inhoud dat je met een Aziatische of Oost Europeese begeleiding kan mee spelen.

Ook geeft de BK-3 ondersteuning van het GM2-, GS- en XG Lite-formaat en dat betekent verder dat ook Standard MIDI Files altijd levendig en muzikaal klinken.

De BK-3 is uitgerust met een USB-poort en kan audiobestanden (WAV en MP3), SMF-bestanden en begeleidingen van Roland (BK-, E-, G- en VA-serie) direct van een bijvoorbeeld een USB Stick afspelen.

Ook kun je je spel en de begeleiding van de BK-3 in de vorm van audiobestanden op een USB-datadrager opnemen en kan je met het “Roland Wireless Connect”-protocol draadloos communiceren met een Apple iPhone of iPad. De communicatie wordt tot stand gebracht via de optionele draadloze USB-adapter WNA1100-RL en zijn er al een aantal handige apps (zoals Air Recorder, Lyrics Viewer en Show Your Music)

– Draagbaar compleet arrangerkeyboard met alles erop en eraan – inclusief een ingebouwd luidsprekersysteem.
– Hoogwaardige klanken, begeleidingen en “Music Assistant”-geheugens.
– Overzichtelijke en snelle bediening.
– Compatibel met de begeleidingen voor de BK-, E-, G- en VA-serie van Roland.
– Laat het gebruik van verschillende datatypes als begeleidingen toe (SMF, MP3, WAV en “ritmes”) en neemt je spel als audiodata op een USB-datadrager op.
– Ondersteunt “Roland Wireless Connect” en kan dus draadloos met een iPhone of iPad communiceren. Voor deze laatste zijn er gratis iOS-apps beschikbaar voor het uitwisselen van muziek, het volgen van de liedjesteksten, enz.
– Leverbaar in het zwart en het wit.

Prijs: 555,- euro

Website:
Roland BK-3-WH: rolandce.com/keyboards/bk-3-wh
Roland BK-3-BK: rolandce.com/keyboards/bk-3/