Op het vlak van audio/midi interfaces hebben we van Behringer nog niet zo heel veel gezien. daarom vonden ze het tijd voor wat uitbreiding in de vormvan de Firepower FCA1616 en FCA610.

De Behringer FCA1616, de meest uitgebreide van de twee, is een 16-in/16-uit Firewire/USB audio/midi interface met ADAT optische interface en MIDAS voorversterkers. Hij laat zich moeiteloos combineren met alle bekende DAW software en werkt met Windows XP/Vista/7 en Mac OSX (en waarschijnlijk binnenkort ook met Windows 8). Sluit je microfoons aan op 1 van de 4 gecombineerde microfoon/line ingangen en je andere apparatuur op de ander ingangen. Opvallend aan de FCA161 zijn de acht analoge insect aansluitingen waar je rechtstreeks je analoge compressors, enhancers en andere apparatuur mee het digitale domein in sleept.

De Behringer FCA1616 en FCA610 gaan geleverd worden inclusief opname/edit/podcast software plus 150 instrument/effect plug-ins die, zodra hij leverbaar is, gratis vanaf de Behringer website kan worden gedownload.

Prijs: FCA1616 295,- euro / FCA610 219,-
Website: behringer.com/FCA1616.aspx