Een paar dagen geleden werd er al overal op het internet op muziekinstrumentenwebsites van de daken gegild dat ze de eerste beelden hadden van alle nieuwe features van de nieuwe versie van het muziekprogramma Ableton Live, versie 9 maar eigenlijk was dat maar een klein onderdeeltje van alle nieuwe features die er in Ableton Live 9 zitten.

In de onderstaande clip kan je echt alle nieuwe features zien.

Nieuwe in Ableton Live 9 zijn:
Session View geeft je de mogelijkheid om parameter aanpassingen direct op te nemen
Een nieuwe browser zodat je nog sneller je instrumenten, effecten, samples, Packs en VST/Audio plugins kan vinden
3000 kant en klare sounds
– Analog modeled Glue Compressor en verbeterde studio effecten
– Audio to Midi Converter
– Nieuwe krachtige MIDI noot bewerkingsgereedschap en verbeterde editing workflow

Ableton Live 9 licht waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2013 in de winkels. Als je nu Ableton Live 8 koopt dan krijg je ten eerste 25% korting op versie 8 en in 2013 een gratis update naar versie 9. Alle details hierover kan je vinden in de Ableton webshop.

Prijs: Was op het moment van schrijven van dit artikel nog niet bekend ****
Website: ableton.com/new-in-9