De Vintage ‘ReIssued bass’ lijn is uitgebreid met een nieuwe bas namelijk de Vintage VVB4SB. De Vintage VVB4SB heeft natuurlijk de kenmerkende vorm van een Höfner Violin Bass en als ik de foto goed bekijk is dit de Vintage versie van de Höfner Ignition Violin Bass in Antique Sunburst.

Deze bassen zijn natuurlijk bekend geworden door die gozer, Paul heette die volgens mij, die vroeger bij dat ene bandje The Beatles bas speelde maar die kerel was stijf links dus die had dan weer niets aan deze bas gehad.

De de top van de hollow-body van deze bas is gemaakt van hout van de spar en de achterkant en zijkanten zijn gemaakt van esdoorn hout. De Vintage VVB4SB heeft 22 frets en Pearloid Dot hals inlays en heeft twee Wilkinson WDB pickups. Er is een draaiknop voor Volume en Tone en 3 schakelaar voor de keuze tussen Rhythm/Solo, Bass Pickup en Treble Pickup.

De Vintage VVB4SB Bass wordt geleverd inclusief stevige koffer.

Prijs: £ 329,- (omgerekend zo’n 410 euro)
Website: jhs.co.uk/VVB4SB