TopGear heeft The Stig en MusicGear.nl heeft The Stick de tester van slagwerkproducten. Test The Stig alle auto’s op het het speciale TopGear circuit, The Stick test in de speciaal voor hem gemaakte MusicGear Studio alle drums, percussie en drum accessoires die hij toegestuurd krijgt. Heb jij een product dat je wilt laten testen door The Stick? Stuur dan een email naar thestixk@musicgear.nl.

Het eerste product dat The Stick gaat testen is de Nord Drum. De Nord Drum is een drum synthesizer die je aanstuurt door middel van bijvoorbeeld Roland V-Drum drumpads of drum triggers op je akoestische drumstel. Zoals je in het filmpje kunt zien werkt in het geval dat je een Roland V-Drum TD-3 hebt, deze samen met de Nord Drum. Je sluit namelijk 4 van de aansluitingen van de V-Drums pad aan op de Nord Drum en de ander 5 aansluitingen blijven gewoon in de Roland TD-3 zitten. In principe kan je elke pad gebruiken om op de Nord Drum aan te sluiten maar wij hebben gekozen voor de meest eenvoudige optie door de snare, Bass drum en de 2 toms aan te sluiten op de Nord Drum. Maar we hebben uitgevonden dat voor sommige ‘Programs’ uit de Soundbank het handiger is om de Floor tom en de Bass drum om te wisselen.

Met de Nord Drum kan je enorm veel parameters aanpassen en het resultaat ook weer opslaan maar voor deze demo hebben we gewoon alleen gebruik gemaakt van de 80 ‘Programs’ uit de soundbank.

We gebruikte achtereenvolgens:
Program 38: Fast Sweep Melodic
Program 65: Ulam Spiral
Program 61: Toy Ambulance

Hopelijk hoor je door deze video een beetje de verscheidenheid aan geluiden die in deze Virtual Analog Drum Synthesizer kan vinden.

Voor alle duidelijkheid de geluiden van de bekkens komen dus niet uit de Nord Drum en The Stick zit hier niet om te laten zien hoe geweldig hij kan drummen (want we weten jij kan het zelf vast véééél beter) maar puur en alleen om een hele kleine demo van de Nord Drum te geven.

Prijs: 399,- euro
Website: nordkeyboards.com/Nord_Drum