Het is natuurlijk onzin dat muzikanten geen boeken zouden lezen, ‘tuurlijk doen we dat wel maar dan wel boeken over muzikanten, muziek en muziekinstrumenten. Binnenkort wordt waarschijnlijk het bovenstaande boek: “The Fender Telecaster: The Life & Times Of The Electric Guitar That Changed The World” aan mijn bibliotheek toegevoegd en misschien een leuk cadeau om voor Sinterklaas of de Kerst te vragen.

In dit boek laat de schrijver, Dave Hunter, de historie zien van de Fender Telecaster. Van het eerste prototype van de Fender Esquire uit 1949 met de Snake Head kop zie je langzaam stap voor stap de ontwikkeling van de Fender Broadcaster en tenslotte de Fender Telecaster. Op de foto hieronder is een 1956 Fender Esquire te zien.


Buiten de historie van de Telecaster is ook een groot gedeelte van het boek gewijd aan de beroemde bespelers van de Telecaster als Keith Richards, Jeff Beck, Jimmy Page, Bruce Springsteen, Danny Gattonen vele anderen.

Prijs: 34,99 euro
Website: bol.com