De Epiphone Hummingbird PRO akoestisch-elektrische gitaar brengt de legendarische Country/Rock “Hummingbird” naar de 21e eeuw met de nieuwe Shadow ePerformer voorversterker (Zie de foto hieronder) en Shadow Nanoflex pickup systeem.


De “Hummingbird” werd voor het eerst geïntroduceerd in 1960 en werd al snel een klassieker door Keith Richards die de “Hummingbird” gebruikte op vroege Stones Hits als ‘Satisfaction’, ‘Play With Fire’ en ‘Under My Thumb’. Er zijn ook talloze foto’s van Keith Richards die een “Hummingbird” bespeelt tijdens de opname sessies van ‘Exile on Main Street’, ‘Goat’s Head Soup’, and ‘Sticky Fingers’. Vandaag de dag is de “Hummingbird” nog een veel gebruikte gitaar door artiesten als Noel Gallagher, Sheryl Crow en Kid Rock.

De Hummingbird PRO  heeft een massief sparren bovenblad. Spar is een rijke en complexe ‘tonewood’ dat meer begint te ademen en beter wordt naar mate de jaren verstrijken en hoe meer je speelt, hoe beter het klinkt! De body en hals zijn gemaakt van geselecteerd mahonie hout. De Hummingbird PRO 25.5 “scale hals heeft een klassieke ranke taps toelopend D-profiel en is bevestigd aan de body met zwaluwstaartverbinding. De palissander toets heeft parelmoer parallelogram-inleg, 20 medium frets, een 12” radius, en een 1,68 “moer. The Hummingbird PRO heeft de klassieke schuine ‘dovewing headstock’ die is voorzien van een wit Epiphone logo.

Prijs: 243,- euro
Website: epiphone.com/Hummingbird-PRO