Het woord ‘MIDI + gitaar’ zal voor veel puristen onder de gitaristen vloeken in de kerk zijn. Voor mensen die het leuk vinden om te experimenteren zijn er nu MIDI gitaren die veel beter zijn dan de eerste MIDI gitaren die op de markt kwamen en ook zijn er een aantal niet te dure MIDI gitaren te koop. Een veelzijdige en betaalbare MIDI gitaar is de YouRock Guitar van Inspired Instruments, Inc.

Met deze YouRock gitaar kan je alle kanten op zo is het een MIDI controler die helemaal werkt als een gitaar dus met 6 snaren, 22 frets (dus geen knoppen zoals bij sommige andere MIDI gitaren) en een whammy bar. Je kan ‘m via USB aansluiten op je computer/iPad en dan gebruiken als controler in de vorm van een gitaar i.p.v. het keyboard wat je normaal gesproken gebruikt. De YouRock werkt o.a. samen met de volgende DAW software: Garageband, Pro Tools, Cubase, Logic en Studio One.

Ook heeft de YouRock Guitar zelf een berg aan ingebouwde geluiden (70 stuks waaronder snaar instrumenten als (elektrische)gitaar, banjo, bas maar ook Piano’s, Orgels en Drum Kits) zodat je ‘m ook rechtstreeks kan aansluiten op een versterker of je hoofdtelefoon kan inpluggen.

De YouRock Gitaar kun je ook gebruiken als (draadloos!) controller voor gitaar-games op de Wii en PS3 als is dat natuurlijk met de komst van RockSmith (dat je speelt met een normale gitaar) een beetje mosterd na de maaltijd.

De YouRock Guitar heeft een heleboel outputs zo heeft hij o.a. een normaal formaat gitaar uitgang een 3,5 mm hoofdtelefoon aansluiting en een Audio In waar je een MP3 speler op kan aansluiten om mee te spelen. Natuurlijk heeft hij ook een MIDI Out aansluiting en een USB aansluiting zodat je ‘m rechtstreeks kan aansluiten op je computer of bijvoorbeeld een iPad.

De gitaar werkt op 4 AA batterijen of via de stroom die hij via de USB kabel van je computer krijgt.

Wil je meer informatie kijk dan even op de website yourockguitar.com of één van de honderden YouTube Video’s en ik zie net op Kickstarter.com dat ze een Pro versie de YRG-Pro aan het ontwikkelen zijn.

Prijs: 249,- euro
Website: yourockguitar.com