Er is vandaag niet echt veel wereldschokkend nieuws te vinden over muziekinstrumenten en dat geeft ons de mogelijkheid om een paar producten te behandelen die zijn blijven liggen. PicStix bijvoorbeeld is zo’n product dat uitgeroepen werd tot beste product van de Summer Namm 2012 maar we nog geen tijd voor hebben gehad om er wat over te vertellen.

Het grootste probleem voor (bas-)gitaristen is het feit dat ze altijd, zeker tijdens optredens, hun plectrum kwijt zijn. Er zijn natuurlijk talloze oplossingen al voor gevonden (Duct tape, gewoon plakband, lijm en dubbelzijdig plakband) maar met als deze oplossingen heb je toch altijd een beetje de kans dat je je gitaar beschadigt.

Met de PicStix heb je dit probleem niet want de PicStix is niet voorzien van een plaklaag maar is een soort van zelfklevende gel strip. Dus waar je deze ± 7,5 cm lange strip ook plakt (en hij plakt bijna op elke gladde ondergrond) kan je ‘m ook weer zeer makkelijk verwijderen zonder lijmresten achter te laten.

De PicStix worden per twee verkocht en zijn meerdere keren te gebruiken even schoonspoelen, laten drogen en je kan ze weer gebruiken.

Ben je een beetje ondernemend en zie je wat in dit product dan kan je even contact opnemen met de mensen van PicStix want ze schijnen nog opzoeken te zijn naar zakenpartners in de hele wereld.

Prijs: $ 5,49 (Nederlandse prijs was nog niet bekend tijdnes het schrijven van dit artikel****)
Website: picstix.com