Yamaha kondigt twee nieuwe synthesizers aan, de Yamaha MX49 en Yamaha MX61. Deze synthesizers zijn gemaakt voor zowel live performance als integratie met je DAW software.

Deze twee synthesizers zijn, los van de klavieromvang, gelijk aan elkaar. De Yamaha MX49 en MX61 bevatten meer dan 1000 geluiden afkomstig van de bekenden MOTIF synthesizers, effecten en een eenvoudige split/layer/performance mode waarmee je snel speelklare presets kunt programmeren

En wat is er nog meer? De Yamaha MX49 en MX61 zijn gemaakt om gemakkelijk met je DAW software te kunnen praten. Audiosignaal kan direct via de USB aansluiting naar je computer worden gestuurd en je kunt omschakelen naar de DAW remote mode waardoor je hands-on parameters in je software kunt aanpassen.

Je kunt de MX49 en MX61 ook als audio interface gebruiken. daarnaast kun je ze zelfs als VST instrument gebruiken. De MX49 en MX61 worden geleverd inclusief een versie van Steinberg Cubase AI plus Steinberg’s Prologue synthesizer en Yamaha’s YC-3B virtuele orgel.

Prijs:
Yamaha MX49: 449,- euro (nog niet officieel bevestigd!)
Yamaha MX61: 499,- euro (nog niet officieel bevestigd!)

Website: nl.yamaha.com/mx