Je zult het misschien niet geloven maar de G5422TDCG Gretsch Electromatic Hollow Body Cherry Blossom is eigenlijk een verkeerd gespoten Gretsch Electromatic Hollow Body Snow Crest White.

Hij schijnt namelijk zo te zijn dat een spuiter in de Gretsch fabriek 200 Electromatic Hollow Body gitaren had staan spuiten zonder dat hij doorhad dat de verfinstallatie die hij gebruikte nog niet was schoongemaakt na het spuiten van gitaren in de kleur Cherry Red.

Dit resulteerde dus in 200 Gretsch Electromatic Hollow Body  gitaren die niet spierwit zijn maar wit met een tikkie rood er in. Nou kun je dan als gitaarproducent al die 200 gitaren vernietigen maar je kan ze natuurlijk ook het label ‘Limited Edition’ geven en gewoon verkopen zoals Gretsch nu doet.

Afgezien de dus bijzondere afwerking is de Cherry Blossom gelijk aan de standaard G5422TDCG dus een double-cutaway hollow body (van 5 lagen esdoorn hout) met f-holes, een rozenhouten fingerboard met 22 frets, een 24,5 inch schaal lengte en 2 Black Top Filter Tron pickups in de brug- en halspositie.

Prijs: (Amerikaanse adviesprijs $ 1.350,-) ± 825,- euro
Website: gretschguitars.com