Epiphone brengt een nieuwe versie van hun beroemde SG gitaar op de markt, namelijk de “1966” G-400 Pro, met Alnico Classic Pro pickups.

De originele SG gitaar werd gepresenteerd in 1961 als een vervanger voor de Les Paul standaard en werd het “fretless wonder’ genoemd door zijn lage frets en zijn soepele bespeelbaarheid. De “1966” G-400 Pro is geïnspireerd op de originele 1966 SG die de favoriete gitaar  van vele gitaristen is. De “1966” G-400 Pro heeft dezelfde afmetingen en is op dezelfde manier gebouwd als de originele SG.

Bijzonder aan de Limited Edition “1966” G-400 Pro zijn massief mahonie houten body, het Wilkinson Vintage Classic stemmechanisme, de SlimTaper hals met “D” profiel, Alnico Classic PROs humbuckers met veel sustain en een groot dynamisch bereik en coil-tapping op beide pickups door een push/pull control op de volume knoppen van de pickups.

De Epiphone Limited Edition “1966” G-400 Pro is beperkt verkrijgbaar in 5 kleuren(van boven naar beneden) Ebony, Silverburst, Pelham Blue, Alpine White en Cherry.

Prijs: 299,- euro
Website: gibson.com/Ltd-Ed-1966-G-400-PRO