Heb je altijd eens je eigen gitaar of basgitaar willen samenstellen? Dan moet je echt even gaan kijken op de website van sandberg-guitars.de. Op sandberg-guitars.de heb je sindskort namelijk een knop met de naam ‘configurator’ en als je op die knop drukt kan je meteen aan de slag. Geen ingewikkelde inlog procedures of Twitter/Facebook koppeling, nee meteen aan de slag.

Eerst kan je kiezen of je een bas of een gitaar wilt gaan maken kies je voor bas kan je meteen aan de slag kies je voor gitaar moet je blijven wachten tot 2013.

Dus dan kiezen we maar nog even voor het maken van een basgitaar. Daarna moet je kiezen welk model bas je wilt gaan maken (3 categorieën met bij elkaar 14 sub-categorieën) daarna de afwerking (matt (10)/rarewood (13)), dan moet je de neck kiezen (scale/strings, fingerboard, fretted/fretless, inlay, headstock) en in welke kleur je je hardware wilt hebben.

Ben je klaar dan kan je je afbeelding opslaan of je kan heel je configuratie opslaan zodat je naar een dealer kan gaan en vragen of hij een offerte kan maken van je ontwerp.

Geweldige app heel leuk om te doen. Ik ben ook erg benieuwd naar de gitaar versie het zou helemaal geweldig zijn als je (net als dat je dat met auto configurators wel hebt) meteen de prijs zou kunnen zien en dat je ‘m dan meteen ook (sorry dealers) online zou kunnen bestellen.

Website: configurator.sandberg-guitars.de