Al je geld uitgegeven aan een iPhone en nu geen cent meer over om gitaarlessen te nemen? Koop dan voor 2,39 even de Guitar Gym app van David Mead uit de iTunes store. Ik heb ‘m zojuist gedownload en geprobeerd en ik had binnen 5 minuten al wat geleerd.

Ik drukte als eerste op de knop ‘Practice’ en daar begon ik na een waarschuwing (dat ik er op moest letten dat ik elke oefening zo nauwkeurig mogelijk deed) met de ‘Warming Up’ en deze warming up bestond uit het spelen van een C minor 7 arpeggio.

Daarna ging ik werken aan mijn ‘Coordination’ met de C7 arpeggio in de eerste positie. Daarna kwam de ‘Ear Training’ aan de beurt met een oefening gebaseerd rond een C7th scale. Daarna de ‘Stamina’ (uithoudingsvermogen) en dat was een mix tussen een ‘arpeggiated rhythm’ gedeelte en een riff om te eindigen met ‘Rhythm’ waarmee je leert op het juiste moment en op de goede manier een snaar aan te slaan.

Misschien klinkt het allemaal heel ingewikkeld maar op je iPhone zie je heel duidelijk (d.m.v. tabs) welke noten op welke snaar je moet spelen en ook kan je de app het stukje dat je moet spelen voor laten spelen en kan je meespelen.

Er zijn 60 verschillende oefeningen verdeelt over de 5 categorieën (Warm-Ups, Co-ordination, Ear Training, Stamina en Rhythm) en elke categorie bestaat uit 3 moeilijkheidsgraden.

De maker van deze app, David Mead, is gitarist, docent en auteur van de Guitar Workout boeken.

(klik op de bovenstaande afbeelding om deze te vergroten)

Prijs: 2,39 euro
Website: itunes.apple.com