Cort Guitars heeft de 2de gitaar signature gitaar aangekondigd van Scorpions guitarist, Matthias Jabs. De nieuwe Arena 1 gitaar is de 2de gitaar in de Matthias Jabs Signature series.

De eerste gitaar uit de Matthias Jabs Signature series werd ongeveer een jaar geleden gepresenteerd en dat was de ‘Garage 1’ en die had maar 1 single pickup en een enkele control set up. De Arena 1 daarentegen is veel uitgebreider een heeft alles wat een gitarist maar kan wensen. (klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Bijzonder aan de Arena 1 gitaar zijn de Full Force Switch en de Easy Grip Tone Pot. Met de Full Force Switch is een ‘direct out’ optie die de gitarist de mogelijkheid geeft om de electronica (volume en tone) van de gitaar te bypassen en het signaal direct te sturen naar een versterker of pre-amp. De Easy Grip Tone Pot biedt een single coil push/pull optie op beide humbucker pickups voor maximale tone flexibiliteit. Ook is de gitaar voorzien van Scorpu Pickup die ontworpen zijn door Matthias Jabs.

De Cort Arena 1 Matthias Jabs signature guitar is verkrijgbaar in ‘Black’ en ‘Candy Apple Red’.

Als je meer wilt weten over de Full Force Switch en de Easy Grip Tone Pot kijk dan even naar het onderstaande Vemeo filmpje van de Garage 1 want die heeft ook deze opties en daar wordt duidelijk verteld wat die opties doen. De spec van de Arena 1 gitaren staan onder deze video.

Prijs: $949,- (Amerikaanse adviesprijs) Nederlandse prijs was op moment van schrijven van dit artikel nog niet bekend ****
Website: cortguitars.com/arena-1

Specs:

• Bolt-on Neck Construction
• Solid Swamp Ash Body
• Maple Neck
• Rosewood Fretboard – 15 3/4″ Radius (400 mm)
• 24 Frets – (2.7 mm)
• 25 1/2″ scale – (648 mm)
• White Dot Inlay
• Die Cast Tuners
• Floyd Rose Special Tremolo Bridge
• Scorpu Pickups designed by Matthias Jabs (H/S/H)
• Electronics: Two volume, one push / pull tone, one mini toggle, one 5 way switch
• Chrome Hardware
• D’Addario EXL 120 strings
• Matthias Jabs Custom Gig Bag
• Colors: Black and Candy Apple Red