Ik kom door mijn werk voor MusicGear.nl nogal vaak in muziekwinkels maar nog nooit had ik in Nederland een gitaar gezien van het Canadeese (bas)gitaarmerk Eastwood Guitars. Laatst was ik voor een zeer belangrijke en serieuze studiereis in Londen (Bier drinken, CD’s DVD’s kopen bij HMV en Fopp Records en de beste spareribs ter wereld eten bij Bodean’s BBQ) in misschien wel de beroemdste muziekwinkelstraat ter wereld Denmarkstreet en daar trof ik wel in een aantal winkels enkele gitaren van Eastwood Guitars aan.

Ze zien er in het echt nog meer plastic uit dan op de website van Eastwood Guitars maar het zien toch wel zeer bijzonder uit. Eerlijk gezegd zou ik er best wel een willen hebben, vooral bijvoorbeeld een gitaar als de Airline ’59 Town & Country Std.

Vandaag heeft Eastwood Guitars weer een nieuwe gitaar aan haar toch al zeer uitgebreide assortiment toegevoegd namelijk de Airline Espanada. Deze hollow-body is de grote broer van de Airline Tuxedo ($ 879,-) en is geïnspireerd op de Harmony H63 die werd verkocht van het midden tot het eind van de 50-er jaren van de vorige eeuw van de merken Silvertone, Kay en Airline. Deze gitaren worden nu overigens verkocht voor prijzen tussen de $3.000,- en $5.000,-.

Deze Airline Espanada is een 25 1/2” scale gitaar en wat je ook speelt, Jazz, Blues of Rockabilly het kan allemaal met deze gitaar.

Prijs: $ 999,-
Website: eastwoodguitars.com