Een tijdje geleden was er in Amerika een heleboel te doen over het hout dat Gibson gebruikte had voor het maken van gitaren. Gibson had hout gebruikt uit beschermde bossen en kreeg daarom een boete van $300.000,-.

Omdat hout steeds schaarser wordt zijn steeds meer gitaarbouwers op zoek naar goed hout en eisen steeds meer kopers van gitaren dat ze alleen gitaren maken met goedgekeurd hout. Een van de eerste bedrijven die aan deze wens van de consument voldoen is Warwick. Zij maken sindskort namelijk bassen die gemaakt zijn met hout met een FSC keurmerk. Mensen die uit de grafische branche komen of wel eens hout kopen bij een bouwmarkt of tuinmeubelen kennen het FSC keurmerk al langer voor goedgekeurd hout en papier. Volgens de website van fsc.nl“Verzekert het FSC keurmerk de consument dat grondstoffen voor hout- en papierproducten afkomstig zijn uit verantwoord beheerde bossen, met alle aandacht voor de mensen die van het bos afhankelijk zijn”. Dus kortom, als je een gitaar koopt met dit keurmerk is er geen aap zijn huis kwijt geraakt…

Buiten dat de Warwick Corvette $$ SE van FSC hout is gemaakt is het natuurlijk ook een goede en mooie bas. De body is gemaakt van 100% FSC Tigerstripe Ebony en er is een 4 snarige en 5 snarige uitvoering van deze bas verkrijgbaar. Alle specs staan onder de foto.

Prijs: Was bij het schrijven van dit artikel nog niet bekend
Website: warwick.de/Corvette

Construction:  Bolt-on
Matched Headstock:  Wenge 100% FSC
Machineheads:  Warwick
Nuts:  Just-A-Nut III Brass
Neck Wood:  Wenge 100% FSC
Fingerboard Wood:  Tigerstripe Ebony 100% FSC
Fingerboard Inlays:  Block inlays
LEDs:  No
Fingerboard Radius:  20″ 4 strings/26″ 5 strings
Scale Length:  34″
Frets:  24
Body Wood:  Swamp Ash 100% FSC / 3/8″ Wenge 100% FSC
Pickups:  MEC passive MM style H/H
Electronics:  Active MEC 2 band
Control Knobs:  standard
Bridge System:  Warwick standard 2 pcs
Strap Locks:  Warwick security Lock
Hardware colour:  Satin chrome
Finish:  Natural oil finish
Special Features:  Matched headstock
 Alternate fingerboard and neck wood
 Block inlays
 Alternate body wood
 Alternate hardware colour
ID-Code:  0485390072SZXXXRWW
0484380072SZXXXRWW