De Gibson EB bass heeft zijn wortels diep in de Rock ‘n’ Roll, met zijn van de SG modellen afgeleide body en zijn vette pickups zorgt hij voor het basgeluid voor talloze Rockers sinds de 60-er jaren van de vorige eeuw tot vandaag de dag.

De EB Bass heeft een glued-in, full-scale neck/hals en twee zeer goed klinkende DeCola Humbucker (Alnico V) elementen. Of je nou funk, jazz of rock speelt, de Gibson EB kan het allemaal aan.

De Gibson EB is verkrijgbaar in de kleuren (op de afbeelding van boven naar beneden) Satin Ebony, Satin Cream, Natural Satin en Satin Fireburst en wordt geleverd in een schitterende vierkante Gibson koffer met een interieur van wit pluche (jottum!).

Prijs: Was bij het schrijven van dit artikel nog niet bekend.
De msrp (advies)prijs op de Gibson website is $1,999 en dat betekent meestal een euro verkoopprijs van rond de 999,- euro
Website: gibson.com/EB-Bass