Er zijn op het internet een heleboel websites te vinden die iets schrijven over gitaren en versterkers maar de GuitarGeek Guitar Rig Database is veruit mijn meest favorite website. Op deze website zijn namelijk Guitar Rigs (zeg maar een opsomming van alle spullen die gitarsiten gebruiken tijdens optredens) te vinden van vele beroemde gitaristen.

Buiten dat deze Guitar Rigs zeer gedetailleerd (van snaren tot effecten pedalen en van gitaren to versterkers) zijn zijn ze ook nog eens prachtig vormgegeven door Adam Cooper (o.a. GuitarPlayer, Total Guitar UK, Guitarist) d.m.v. zeer gedetailleerde lijntekeningen.

Hierboven kan je een klein gedeelte zien van de Guitar Rigs van Tom Morello van Rage Against The Machine, Dave Mustaine van Megadeath en Billy Duffy van The Cult.

Onder dit artikel kan je een volledige afbeelding vinden van deze 3 Guitar Rigs (klik op de afbeelding om deze te vergroten).

Buiten de eerder genoemde gitaristen kan je op de website van The GuitarGeek Guitar Rig Database ook terecht voor de Guitar Rigs van Graham Coxon (Blur), Dave Davies (The Kinks), Dimebag Darrell (Pantera)Ian Anderson (Jethro Tull)The Edge (U2)Dave Grohl (Foo Fighters)Stevie Ray Vaughan en nog veel meer gitaristen.

Prijs: Gratis
Website: guitargeek.com/guitar_rigs