Op MusicGear.nl treden we regelmatig buiten de platgetreden paden en laten we ook graag producten zien van niet hele grote producenten. Dit keer gaan we je iets vertellen over de GAGA nieuwe D-30 van Milbert Amplifiers uit Gaithersburg net buiten de stad Washington in de USA.

De GAGA D-30 is de 3de versterker uit de GAGA lijn die verder bestaat uit de GAGA 90 en de GAGAG D-60. Het nummer achter de naam is gelijk aan het aantal Watt dat de versterker kan voortbrengen dus dat betekent dus automatisch dat de GAGA D-30 een 30 Watt versterker is.

Het bijzondere aan deze GAGA amps van Milbert Amplifiers is dat ze de meest ‘flexibele’ amps zijn die ik ook heb gezien. Zo kan je er alle buizenversterkerbuizen (min 2  en maximaal 4 buizen) inprikken die je wilt. Zelf leveren ze de GAGA amps met 4 x 6L6 buizen, 4 x EL-34 buizen of 2 x 6L6 + 2 x EL-34 buizen om het simpel te houden maar door de ‘Continuous Auto-Bias’ van de GAGA amps die het verschil tussen de diverse buizen compenseert kan je alle soorten powertubes die je maar kan vinden inprikken.

Maar daar houdt het flexibel zijn van de GAGA versterkers niet op; zo hebben ze Auto-Standby, kan je ze aansluiten op elk speakercabinet (de versterkers uit de GAGA series herkennen meteen de impendantie van de speakers en past zich hier ook automatisch op aan) en kan je de GAGA 90 op in elk stopcontact ter wereld aansluiten, hij past zich meteen automatisch aan aan het aantal volts dat uit de wandcontactdoos komt (bij de andere modelen moet je kiezen uit 120V of 240 Volt).

De knoppen op de GAGA versterkers zijn niet alledaags en hebben wat uitleg nodig. De ‘G’ staat voor Gain, de ‘B’ staat voor Bass, de ‘T’ staat voor Treble, de ‘V’ staat voor Volume en de ‘H’ staat voor Headroom. Die Headroom knop is zeer interessant omdat je hiermee het vermogen van de amp kan regelen van 90/60/30 W terug naar 1 W zodat je ook op relatief laag volume je buizen veel power kan geven en een mooi distortion geluid kan krijgen zonder dat je meteen ruzie met de buren hebt.

Ook erg handig is de 9 volt aansluiting om je pedalen van stroom te voorzien en het feit dat de amps maar ongeveer 5,5 kilo zijn.

De GAGA D-30 en de GAGA D-60 kan je upgraden naar de GAGA 90 maar wil je daar meer over weten kijk dan even op de website van Milbert Amplifiers want daar kan je daar nog veel meer over lezen evenals nog veel meer technische info over deze amps.

Prijzen
GAGA D-30: $ 1.950,-
GAGA D-60: $ 2.450,-
GAGA 90: $ 3.750,-

Website: milbert.com/gaga