Het ziet er uit als een ouderwets cassettebandje maar je kan er niets op opnemen, nee de Reloop Tape is een soort van ‘hub’ tussen je mixer en een USB stick.

Het werk als volgt:
1. Je sluit de USB drive aan op de USB aansluiting van de Reloop Tape
2. Je verbind je mixer met een inputkabel op de Reloop Tape
3. Druk op de ‘Record’ knop. (vierkante knop in midden van ‘casettebandje’ op bovenste plaatje links)

Ik had jullie graag duidelijk gemaakt waar alle aansluit punten zitten en waar de  ‘Record’ knop zich bevindt maar de plaatjes van de website van Reloop zijn zo klein dat je dat ik er helemaal niets mee kan.

Het mooie van de Reloop Tape is dat je mixen meteen worden opgenomen op een USB stick in digitaal MP3 formaat op 192 kbps of 320 kbps. Dankzij de phono/line schakelaar kan je ook op deze manier je platenspeler op de Reloop Tape aansluiten en zo heel gemakkelijk je oude vinylplaten digitaliseren.

Mixers die geen aparte ‘record output’ hebben kunnen ook aangesloten worden want de de Reloop Tape heeft een thru port die het signaal weer doorgeeft aan de versterker of speakers.

Door de LED’s op de Reloop Tape kan je ook in slecht verlichte omgevingen duidelijk de status aflezen van de Reloop Tape. Zo zitten er op de voorkant (plaatje links boven) 4 LED’s die je op de hoogte houden of de Reloop Tape nog stroom krijgt, of er een USB opslag medium is aangesloten of er op dat moment wordt opgenomen en of het input niveau goed (groen) of te hard (rood) is.

Prijs: ± 95,- euro (verkrijgbaar in januari 2013)
Website: reloop.com/reloop-tape