Tascam zet met de DR-V1HD haar eerste stappen op het gebied van gecombineerde audio & video recording. De geluidskwaliteit is gelijk aan die van de zeer bekende DR-serie. De DR-V1HD is dan ook ideaal voor zowel muzikanten als podcasters, youtubers en iedere andere denkbare toepassing.

De lens en microfoons van de Tascam DR-V1HD kunnen 180 graden worden gedraaid. op die manier kan het LCD scherm vanuit elke situatie worden bekennen, of dat we je wilt opnemen nu voor of achter de recorder plaats vindt. Opslag van alle data gebeurd op een microSD of MicroSDHD kaart, waarvan Tascam een 2GB versie meelevert met de recorder. de 2.4″ TFT kleuren LCD kan worden omgeschakeld van film naar audio of foto mode.

Bestanden kunnen m.b.v. de USB2.0 aansluiting eenvoudig worden uitgewisseld met een computer. Uiteraard vinden we op deze recorder ook bekende functies terug als VSA, variabele afspeel snelheid, Pre-recording en heeft de DR-V1HD een kleine ingebouwde speaker voor directe afluistering.

Het videogedeelte bevat een HD en VGA mode, (1280p x 720p / 640p x 480p), met tot maximaal 4x digitale zoom. Een HDMI uitgang maakt dat je je HD films en foto’s direct op een TV kunt vertonen.

(klik op de bovenstaande afbeelding om deze te vergroten)

Prijs: officieel nog niet bekend maar zal waarschijnlijk zo rond de 375,- euro zijn
Website: tascam.eu/en/dr-v1hd.html