Etsy.com is een website waar mensen hun zelfgemaakt producten kunnen aanbieden. Toen ik onlangs op deze website aan het rondkijken was kwam ik op de pagina van het bedrijfje Celentano Woodworks uit Asheville in North Carolina in de Verenigde Staten en zij maken zeer bijzondere ukulele’s. Kan je bij een muziekwinkel al een ukulele kopen vanaf zo’n 30 euro Celentano Woodworks hanteert iets andere prijzen voor hun ukulele’s.

Zo kost de Jaws ukulele maar liefst $700,-/560,- euro, The Atom Ukulele $770,-/615,- euro, de Autobot Transformer ukulele $650,-/520,- euro en de Panda ukulele ook weer $700,-/560,- euro. Niet echt heel goedkoop natuurlijk maar elke ukulele wordt helemaal met de hand gemaakt en zijn ‘made to order’.

Heb je zelf een leuk idee voor een ukulele en heb je ± 700 euro over dan kan je ook altijd contact opnemen met Paul Celentano van Celentano Woodworks want hij kan elk idee verwerken tot een ukulele.

Prijs: Van± 200,- euro tot ± 2400,- euro
Website: etsy.com/shop/celentanowoodworks