We hebben het niet vaak over klassieke instrumenten en toebehoren op MusicGear.nl maar deze keer gaan we hebben over de Schertler LaFaro Deluxe, een contrabas versterker.

De 2 kanaals 280 Watt bi-amplified combo is speciaal ontworpen voor gebruik met contrabas waarvan het geluid zeer moeilijk nauwkeurig en muzikaal te reproduceren is.

De Schertler LaFaro Deluxe combineert de eigenschappen van Schertler’s Deluxe versterker-serie met een aantal unieke eigenschappen. Uitgerust met nieuwe hi-end luidsprekers en een speciaal ontwikkelde 8″ woofer met long linear extension, is de versterker ontworpen om sterke, lage tonen en een natuurlijk klinkende mid-range tonen te produceren. Een 1″ tweeter zorgt voor helderheid terwijl hij ook meteen niet gecomprimeerde harmoniën gladstijkt (een belangrijk kenmerk bij de amplificatie van snaarinstrumenten).

Een reeks van pickups en microfoons kunnen worden aangesloten op de 2 ingangskanalen van de LaFaro via een Klasse A voorversterker. De intelligente ingangen herkennen automatisch de impedantie van elke microfoon waardoor een DI Box niet meer nodig is. Elk kanaal heeft een aparte ‘Gain’ knop en een 4 Bands EQ met een resonancie filter en 48V Phantom Power.

De Schertler LaFaro Deluxe heeft 3 verschillende DI outputs (1 voor elk kanaal en 1 voor de Master sectie) waardoor je ‘m op een breed scala aan mengtafels, PA systemen en effectapparatuur kan aansluiten. De Master sectie is ook nog uitgerust met een AUX ingang en een effectsloop om nog meer flexibiliteit te geven tijdens optredens of in de studio.

 

Prijs: Was nog niet bekend tijdens het schrijven van dit artikel
Website: schertler.com/lafaro