Fender introduceerde in 1993 met groot succes de Vibro-King en keerde zo terug naar de traditie om goede met de hand gemaakt versterkers te maken. Ook voorzag Fender de Vibro-King van een aantal extra’s die veel gevraagd waren maar niet verkrijgbaar waren in die tijd.

In de twintigjaar die volgden hebben gitaristen en liefhebbers van versterkers overal ter wereld geprezen omdat hij een van de meest touch-sensitive versterkers ooit is met een sprankelende clean bij laag volume en een krachtige dikke overdrive als hij opengedraaid wordt.

Fender viert de twee decennia dat de Vibro-King bestaat met een Vibro-King 20th Anniversary Edition. Fender en Jensen hebben samengewerkt om de 3 10’speakers van de Vibro King nog warmer te laten klinken en de solide grenen kast (alleen de bruine versie links op de foto) draagt bij tot een nog betere resonantie. De Vibro-King 20th Anniversary Edition zijn volledige met de hand gemaakte buizenversterkers en hebben speciale Schumacher transformatoren.

De Vibro-King 20th Anniversary Edition heeft twee inputs, een effectsloop, de effecten Pre-gain ’63-style Fender”Tube Reverb” en Tube Vibrato (Tremolo) en 3 10″ Special Design Alnico P10R-F Speakers by Jensen.

Prijs: was nog niet bekend bij het schrijven van dit artikel
Website: fender.com/vibro-king-20th-anniversary-edition