Als ik aan de Foo Fighters denk dan zie ik Dave Grohl voor me de ex-drummer van Nirvana en niet meteen Chris Shiflett en Nate Mendel, sterker nog ze waren mij nog nooit opgevallen. Het feit dat Fender er voor heeft gekozen om voor hun een Artist Signature Model is voor mij zeer verrassend maar zorgt er voor dat ik de volgende keer als ik een optreden van de Foo Fighters zie op televisie extra op deze mannen ga letten want je krijgt toch niet zo maar een Artist Signature Model, toch?

Nate Mendel P Bass
De Nate Mendel P Bass is afgeleid van de favoriete bas van Nate Mendel waar hij al heel lang op speelt namelijk zijn 1971 Precision. Deze Nate Mendel P Bass heeft dezelfde subtiele eigenzinnige en onderscheidende kenmerken als het origineel zoals een speciale body contoure, extra-slim neck en nut width een Candy Apple Red kleur (met gebruikssporen) en een zwarte pickguard. De  Nate Mendel P Bass heeft een Seymour Duncan  Quarter Pound split single-coil pickup, Badass II bridge voor rock-solid sustain en stabiliteit en Mendel’s handtekening op de kop van de hals.

Je krijgt er ook een extra neck plate gegraveerd met een speciaal hybrid Foo Fighters/Fender logo en een deluxe gigbag. Ik heb me helemaal gek gezocht naar een afbeelding van die speciale extra neck plate gegraveerd met een speciaal hybrid Foo Fighters/Fender logo maar die is (nog) nergens te vinden op het internet.

Prijs: 809,- euro
Website: fender.com/nate-mendel 

Chris Shiflett Signature Telecaster Deluxe
Aangezien dat Chris Shiflett een grote voorliefde heeft voor Telecasters en van groot humbucking geluid houdt was het niet vreemd dat Fender als Signature Model voor Chris Shiflett een Telecaster koos en dat werd de Chris Shiflett Signature Telecaster Deluxe.
De Chris Shiflett Signature Telecaster Deluxe is afgeleid van de favoriete ’72 Tele Deluxe van Chris Shiftlett en is voorzien van een opvallende Arctic White afwerking, een vierlaags white pearl slagplaat, een paar speciaal voor deze gitaar ontworpen high-output humbucking pickups en een rosewood fingerboard. Bij de gitaar krijg je een custom-stenciled hard-shell case en Shiflett’s handtekening op de headstock.

Prijs: 629,- euro
Website: fender.com/chris-shiflett.