Ondanks Digitech 3 Looping stations (JamMan Delay, JamMan Stereo en de JamMan Solo) in hun assortiment hadden hebben ze nu nog een nieuw lid van de JamMan familie gepresenteerd namelijk de JamMan Solo XT.

De JamMan Solo XT heeft Stereo Looping en nieuwe functies zoals JamSync, Dail-In BPM’s, Micro SD interface en dat alles in een doosje dat zo groot is als een normale stompbox.

De JamMan Solo XT is voorzien van een pedal-linking mogelijkheden met de naam JamSync. Voor multi-phrase looping, kan een gitarist twee JamMan Solo XT met elkaar verbinden en fragmenten van verschillende lengte opnemen terwijl de apparaten in-sync blijven lopen. Er kunnen zelfs 3 of meer JamMan Solo XT met elkaar verbonden worden. Bands kunnen nu gebruik maken van looping door het koppelen van de afzonderlijke looper pedalen en zo heeft elk lid van de band controle over hun eigen loop.

De Auto Record-functie is ontworpen om het opnemen van een loop nog makkelijker te maken. Zet de JamMan Solo XT klaar om op te nemen en hij wacht met opnemen tot het moment dat je begint met spelen.

De Digitech JamMan Solo XT  is voorzien van een USB-poort, metronoom met meerdere ritme geluiden, maatsoorten en hands-free functionaliteit. Met de gratis DigiTech JamManager XT software kan je als een gitarist je loops organiseren en op slaan op een pc of Mac computer, kan je JamLists en je loops gebruiken wanneer je ze nodig hebt.

Op de JamMan Solo XT kan je 35 minuten aan loops opslaan met CD kwaliteit in een van de 200 geheugen plekken en met een SDHC (niet inbegrepen) kan je tot 16 uur aan audio met CD kwaliteit opslaan. Ook kan je de snelheid van de loops aanpassen zonder dat de toonhoogte verandert en kan je baslijnen, drums en andere loops inladen om zo een complete backup band te creëren.

Prijs: Was nog niet bekend bij het schrijven van dit artikel / USA prijs: 309,95 Leverbaar in de loop van oktober
Website: digitech.com/jamman-solo-xt