De Flashback Delay pedaal van TC Electronic is al jaren zeer geliefd  door gitaristen van over de hele wereld. TC Electronic vond het daarom tijd om hun oor te luister te leggen bij de wensen van gitaristen en een nieuwe meer uitgebreide versie van de de Flashback te ontwikkelen: de Flashbackx4.

De meeste gebruikers van de oude Flashback Delay pedaal wilde heel graag presets en tap-tempo zien op de nieuwe Flashback dus heeft TC Electronics deze fiuncties toegevoegd met als gevolg dat de Flashback X4 Delay & Looper nu 12 soorten delay heeft (+ 4 TonePrint slots waardoor 4 presets die je door je mobiele telefoon tegen je element van je (bas)gitaar aan te houden instellingen in kan laden en bewaren), 3 presets en het al eerdere genoemde Tap Tempo.

 Voor de Flashback X4 Delay & Looper zijn al tientallen TonePrints te downloaden waaronder TonePrints (instellingen) gemaakt door o.a. Brett Scallions, Dave Stewart, Greg Koch, James ‘Munky’ Shaffer en Audley Freed.

Het mooie van de Flashback X4 Delay & Looper is dat je altijd meteen ‘toegang’ hebt tot 1 van de 3 preset die je toe kan wijzen aan knop ‘A’, ‘B’ of ‘C’.

 

Zoals je hierboven kan zien op het plaatje heeft de Flashback X4 Delay & Looper een Stereo input en output, een expression pedal input en MIDI In en Tru waarmee je delay tempo’s kan syncen en presets kan veranderen.

Prijs: 249,- euro
Website: tcelectronic.com/flashback-x4-delay