Tascam is het merk als het gaat om digitale meersporen recorders gaat. De nieuwste ontwikkeling op dit vlak is de DP32. De Tascam DP32 is een 32-sporen studio met 8 mono- en 12 stereo sporen (die ook mono kunnen worden gebruikt). De Tascam DP32 biedt de mogelijkheid om tot 8 sporen tegelijk op te nemen, genoeg dus om een live sessie van je band op te nemen!

De Tascam DP32 heeft een nieuw type kleuren LCD gekregen waarnaast 12 encoders zijn geplaatst om alle kanaalfuncties ‘analoog’ te kunnen bedienen. Geen gedoe met een cursor in een display, gewoon lekker draaien.

In mixdown, na opname van alle tracks op de Tascam Dp32 kunnen tot 40 kanalen worden gemixt (32 opnamesporen plus 8 extra ingangen). Mocht je aan 32 kanalen niet voldoende hebben kan de ‘bounce’ functie worden gebruikt om meerdere sporen samen te voegen tot 1 spoor en zo weer sporen vrij te spelen.

Opslag gebeurt op SD card geheugen, wat beter bestand is tegen schokken en beschadigen dan een conventionele harddisk. na opname kan een mastertrack direct op cd worden gebrand. Daarnaast is de CD-drive ook te gebruiken voor import en export van bestanden. Ook kan de USB 2.0 aansluiting gebruikt worden om bestanden van en naar een computer te sturen.

Ben je gitarist? Dan heb je keuze uit een groot scala aan extra effecten zoals amp-simulator, reverb, compressor, chorus, flaneer en phase shifter. Tascam zou Tascam niet zijn als er niet nog een uitgebreide master- en kanaaleffect sectie hadden ingebouwd.

AdviesPrijs Tascam DP32: 1099,- euro
Website: tascam.eu/dp-32

Dit artikel is o.a. te koop bij: