Line 6 heeft twee nieuwe versies onthult van hun JTV-59 en JTV-69 gitaren namelijk de JTV-59P en JTV-69S. Het verschil tussen de oude en nieuwe versies uit de James Tyler Variax familie is voornamelijk dat de nieuwe versies nieuwe pickup configuraties hebben en een aantal nieuwe kleuren.

Door het combineren van de Line 6 digital modeling technology met boutique style vakmanschap is de James Tyler Variax de enige gitaar in de wereld die kan klinken als een complete collectie vintage instrumenten (28 stuks: 18 elektrische gitaren 5 akoestische gitaren en 5 bijzondere snaarinstrumenten als banjo en sitar) en natuurlijk ook gewoon als de James Tyler gitaar zelf.

Buiten de verschillende sounds die je met deze gitaren kunt maken zijn de JTV-59P en JTV-69S gitaren ook nog een supersnel te stemmen in 11 alternatieve tunings door een simpele draai aan een knop. Van ‘Standard’ (E A D G B E) tot ‘Drop D’ (D A D G B E) en van ‘Open D’ (D A D F# A D) tot ‘Blues G’ (D G D G B D) het is allemaal geen probleem voor de JVT gitaren.

De nieuwe Line 6 JTV-59P (twee gitaren links op de foto)  is gebaseerd op een Les Paul model en is verkrijgbaar in ‘Gold Top’ en ‘Black’ de Line 6 JTV-69S is gebaseerd op Stratocaster model en is verkrijgbaar in (v.l.n.r.) ‘Tri-Tone’, ‘Black’, ‘Olympic White’ en ‘Gold’.

Tijdens het schrijven van dit artikel waren de Nederlandse prijzen nog niet bekend maar die zullen zo rond de 1.299,- euro zijn voor de JVT59P en 1.249,- euro zijn voor de JVT69S net als de huidige modellen want de prijzen in Amerika zijn hetzelfde voor de oude en nieuwe modellen.

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Prijs Line 6 JTV-59P: 1.299,- euro
Prijs Line 6 JTV-69S: 1.249,- euro
Website Line 6 JTV-59P: line6.com/jtv-59p
Website Line 6 JTV-69S: line6.com/jtv-69s