Yamaha brengt 3 nieuwe DTX400 series op de markt en die bestaat uit 3 verschillende Electronic Drum Kits namelijk de DTX400, DTX430 en de DTX450.

Deze Electronic Drum Kits zijn ontworpen voor beginnende drummers bestaat uit de DTX400 met een zogenaamde ‘silent bass drum pedal’ (net of je gas geeft in je auto) de DTX430 met een echt bassdrum pedaal en de DTX450 die een ‘three-zone snare pad’ heeft een 3 bekkens.

De  boevenstaande electronische drumkits waren door Yamaha ontworpen om een electronisch drumsysteem te ontwerpen met als kern de DTX technology van Yamaha en al zijn functionaliteit aan te bieden voor een scherpe prijs.

Buiten de complete drumkit met zijn ‘natural response drum pads’ en geavanceerde sound technology (zoals je die ook kunt vinden op de Pro DTX models en Yamaha’s MOTIF synths) hebben deze drumkit ook een grote verscheidenheid aan onboard lesmateriaal en oefenstof.

Met een USB verbinding kan je de VSTi drum sound bibliotheek beheren en rechtstreeks in je computersoftware opnemen. Nieuwe apps zullen in 2013 verkrijgbaar zijn waarmee je een nog betere kan leren drummen.

De sounds in het nieuwe DTX400 module zijn stereo-opnames van echte drums, cimbalen en percussie-instrumenten die reageren op speeldynamiek. Er zijn klassieke sounds uit de geschiedenis van het drummen, waaronder een aantal van de eigen akoestische drums van Yamaha.

De DTX400, de DTX430 en de DTX450 worden in begin 2013 verwacht in de winkels.

Prijs Yamaha DTX400: 499,- euro
Prijs Yamaha DTX430: 549,- euro
Prijs Yamaha DTX450: 599,- euro
Website: nl.yamaha.com/dtx400k