Voor de bassist die de voorkeur geeft aan een bas in een klassieke uitvoering heeft Ibanez twee nieuwe basgitaren op de markt gebracht namelijk de ATK800E (bovenste 4-snarig) en ATK805E (5-snarig), beide Premium ATK modellen. Ondanks de bassen een klassiek uiterlijk hebben zijn ze door lang onderzoek op de R & D afdeling van de bas divisie van Ibanez, dat zich ook vooral focuste op de pickup combinatie, toch zeer veelzijdig. Zo veelzijdig dat Ibanez de slogan “Every song, every set, every night.” bedacht voor deze bassen.

De bassen worden gemaakt in de Ibanez Premium factory en hebben een CAP Double Humbucker brug pickup en een Ibanez eigen CAP Sonic Arch hals pickup. Door dat de ATK ook voorzien is van een speciaal voor dit model gemaakte ATK-N3 3-band EQ zijn deze bassen zo veelzijdig dat je ze kan gebruiken voor elke  muziekstijl. Van Jazz tot Classic Rock en van Gospel tot Metal met deze bas kan je het allemaal aan.

De bassen worden geleverd inclusief speciale gig bag.

Nederlandse prijzen waren nog niet bekend bij het schrijven van dit artikel. Kijk voor meer informatie op de Ibanez website en daar kan je ook een paar  samples (o.a. Jazz-Funk, Punk, Hip-Hop, Metal en Fushion) bekijken en beluisteren en zien welke instellingen je moet kiezen op de bas om dat basgeluid te krijgen.

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Prijs Ibanez ATK800E: $ 749,-
Prijs Ibanez ATK805E: $ 799,-
Website:
ibanez.com/Series-ATKPremium