De laatste tijd komen er weer een heleboel mooie apps voor iOS apparaten uit en de leukste of beste behandelen we hier op MusicGear.nl. Deze keer is de Impaktor Drum synthesizer van Beep Street aan de beurt die werkt op de iPhone en de iPad.

Ben jij (net als ik) iemand die dag en nacht zit te tikken en trommelen op alles waar je maar je handen op legt dan moet je echt even kijken naar het onderstaande filmpje want de Impaktor app gaat jou heel blij maken. Tot nu toe hadden mijn vingers maar een soort sound en dat was ‘tafel’ maar met de Impaktor kan ik kiezen uit zes sounds namelijk Uppivi, Metal Drum, Tabla, Noise Bag, Rost Pock en Big conga waar Rost Pock mijn favoriet is.

Het werkt als volgt je legt je iPhone op een tafel voor je, je sluit je hoofdtelefoon aan op je iPhone, je kiest een sound en trommelt met je vingers op de tafel. De microfoon van je iPhone/iPad registreert  het aantal en het volume van de tikken van je vingers op de tafel en ‘vertaald’ dat in de gekozen sounds.

Heb je een goed ritme en een lekker sound gevonden dan kan je deze opnemen en bewaren. Bovendien zijn de sounds nog door tientallen parameters aan te passen en kan je naar eigen smaak effecten toevoegen.

Ik heb zelf even een half uurtje met deze app zitten spelen en hij is die 3,99 euro meer dan waard en een absolute super app om je huisgenoten binnen een week tot totale krankzinnigheid te drijven…

Prijs: 3,99 euro (via de iTunes Store)
Website: beepstreet.com/impaktor