Eastwood Guitars is een snel groeiende Canadese gitaarbouwer die al meer dan 40 modellen gitaren en basgitaren in het assortiment hebben die een retro vormgeving en moderne bespeelbaarheid combineren.

Eastwood Guitars heeft twee nieuwe gitaren het levenslicht laten zien namelijk de Hi-Flyer Phase 4 Sunburst (links) en de Hi-Flyer Phase 4 White die in een rechtshandig en linkshandig model verkrijgbaar is. De Hi-Flier Phase 4 Model werd origineel geïntroduceerd door het bedrijf Univox in 1979. Dat linkshandige model is special op de markt gebracht omdat Kurt Cobain een witte linkshandige Univox HiFlier Phase 4 bespeelde (en later tijdens een optreden geschikt maakte voor bezorging door de brievenbus) in de clip voor het nummer “Heart Shaped Box”.

Hieronder kan je een prima demo horen van Pro Guitar Shop van de Eastwood Guitars Hi-Flyer Phase 4 en voor de volledig- en gezelligheid voeg ik ook even die clip van Heart Shaped Box van Nirvana bij. Leuk om weer een keer te horen en staat nog steeds als een huis die plaat.

Prijs Eastwood Guitars Hi-Flyer Sunburst: $ 599,-
Prijs Eastwood Guitars Hi-Flyer White: $ 599,-
Website: eastwoodguitars.com

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)