In december 2011 schreven we een artikel over de Focusrite Scarlett 2i2 USB Audiointerface (± 139,- euro) en vandaag werd bekend dat de 2i2 er een grote broer bij krijgt namelijk de Scarlett 2i4. In tegenstelling tot de 2i2 heeft de 2i4 geen 2 maar 4 high-quality audio outputs.

Wel heeft 2i4 net als de 2i2 twee Focusrite preamps waarmee je zeer natuurgetrouw opnames kan maken en je elke microfoon, instrument of line bron op kan aansluiten door de speciale Neutrik XLR/ ¼ “ TRS Jack Combo aansluiting.

De 2i4 heeft twee High Quality Output met een bereik van 105dB, een MIDI in en out, krijgt zijn stroom via USB aansluiting met computer/laptop zelfs bij gebruik van de 48V Phantom power. Net als de 2i2 heeft de 2i4 ook de zogenaamde Signal Halos en dat betekent dat de gekleurde cirkel achter Gain01 en Gain02 aangeeft of  het signaal dat je de 2i4 instuurt te hard (cirkel rood) of van goed niveau is (cirkel groen). Ook heeft de 2i4 de Direct Monitor Functie waarmee je het geluid dat je opneemt via een van de twee inputs direct kan beluisteren zonder dat het signaal eerst door je computer moet zodat je latency (vertraging) kan voorkomen.

Bij de Focusrite Scarlett 2i4 USB Audio Interface krijg je ook software (PC en Mac) waaronder Ableton Live Lite 8 en de Focusrite’s Scarlett plug-in suite. De Focusrite Scarlett plug-in suite is een softwarebundel die bestaat uit een aantal professionele plug-ins voor Compressie, Gating, EQ en Reverb om mee op te nemen en te mixen.

Prijs: 215,- euro
Website: focusrite.com/scarlett-2i4