Het VOX nieuws blijft maar binnenstromen de laatste dagen hier is weer nieuws van VOX namelijk de VOX Apache Series Bass Guitars.

Op 19 juli schreven we een artikel over de VOX Apache gitaren die na dat ze al op de NAMM begin 2012 waren gepresenteerd toen pas in de winkel verkrijgbaar waren. Over de Apache basgitaren had ik nog helemaal niets gehoord tot vandaag dan. Net als de Apache gitaren zijn de bassen ook verkrijgbaar in twee verschillende bodyshapes namelijk Teardrop (links) en Phanton.

Net als de gitaren zijn ze eigenlijk een combinatie van een VOX basgitaar en een AC1 Rhythm VOX. Je kan een Apache basgitaar namelijk gewoon bespelen als een ‘normale’ basgitaar en inpluggen in een basgitaarversterker maar ook hebben ze 66 ritme patronen, een stemapparaat en een 4″ VOX speaker ingebouwd (die je op Normal en Bright stand kan zetten) zodat je dus ook zonder versterker kan spelen en je zelf kan begeleiden. De gitaar werkt op op 6 AA batterijen en dan houdt hij het ± 26 uur lang vol.

Ook al zien de bassen er een beetje plastic uit ze zijn echt gemaakt van hout (basswood), hebben 21 frets en hebben een VOX single coil Bass pickup.

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Prijs: Bij het schrijven van dit artikel was de NL prijs nog niet bekend. Ter indicatie de gitaar versie kost 253,- euro en in de USA gaan deze gitaren $ 349,- kosten.

Website: voxamps.com/apachebass/