Op 23 februari j.l. schreven we al een artikel over de nieuwe Machete combo van Fender en we konden ons al niet voorstellen dat er geen uitbreiding van deze reeks zou komen. We waren dus ook niet verbaast toen we het persbericht van Fender onder ogen kregen waarin zijn een Machete Head en 2 speaker cabinets aankondigden uit deze serie.

De nieuwe Machete 50 Head is, na het uitvoerig bestuderen van de specs, volgens mij gewoon de combo zonder speaker. Alle specs lijken hetzelfde dus ook een 2 kanaals 50 Watt buizen versterker (5 X 7025/12AX7A, 1 X 12AT7 voorversterkerbuizen en 2 X 6L6C power tubes). Kanaal 1 heeft Gain, Volume, Low, Mid, High en  Notch, en kanaal 2 ook. Buiten deze knoppen kan je ook nog Reverb en de  Speaker Damping regelen. Natuurlijk heeft de Machete 50 Head ook een effectsloop en een XLR line out met een een keuze voor ‘speaker muting’ en ‘cabinet emulation’ en een MIDI input.

De twee speakercabinets zijn een 1 x 12″ speaker cabinet (de Machete 112 Enclosure) en een 4 x 12″ speakercabinet (Machete 412 Enclosure). Beide cabinets zijn voorzien van 12″ Celestion® Vintage 30 Speakers.

Er is geen nieuwe video uitgekomen voor de 3 nieuwe producten in deze Machete reeks maar bekijk even de onderstaande YouTube video om het geluid van de Machete 50 Combo te beluisteren.

Prijzen: Waren n.n.b. bij het schrijven van dit artikel. Ter indicatie de Machete Combo kost 1799,- euro
Website: fender.com/Machete