Iedereen kent wel de VOX Amplug‘s, kleine versterkertjes die je rechtstreeks op de uitgang van je gitaar of bas kan inpluggen en d.m.v. een koptelefoon het geluid van je gitaar of bas kan beluisteren. Eigenlijk heel omslachtig moeten de mensen bij VOX hebben gedacht en hebben daarom nu de VOX Amphones (actieve koptelefoons) laten maken door Audio-Technica die je rechtstreeks in je bas of gitaar kan inpluggen.

Er zijn 4 verschillende versie (v.l.n.r.): amPhones AC30,  amPhones Twin, amPhones Lead (alle 3 voor gitaar) en de amPhones Bass voor bas.

De versterker in de hoofdtelefoons maakt gebruik van een nieuw zogenaamd ‘reactor circuit’ dat gebaseerd is op de Valve Reactor technologie die je ook kan vinden in verschillende VOX Amps, die zeer dynamische versterker geluiden voort kan brengen.

De ‘AC30’ versie bootst het geluid van de classic VOX AC30 na, de ‘Twin’ het Clean geluid van een classic US-made amp (denk aan Fender), de ‘Lead’ bootst het geluid na van een Heavy British crunch lead sound (denk aan Marshall). De ‘Bass’ versie geeft een sound met een zeer wijd bereik en heeft een nieuw Bassilator circuit dat zeer realistisch het resoneren van het speaker cabinet en de vloer nabootst.

Op de gitaar versies zitten chorus, delay en reverb effecten en op de bas versie zit een compressor.

Als je ‘Power’ uitzet op de hoofdtelefoon kan je de Amphones ook gebruiken als een normale hoofdtelefoon om bijvoorbeeld op je MP3 speler aan te sluiten. Je kan touwens ook een MP3 speler aansluiten op de Amphones om mee te kunnen spelen met je favoriete muziek.

(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Prijs: ± 125,- euro per stuk
Website: voxamps.com/amphone