Marshall heeft vandaag hun nieuwe DSL (Dual Super Lead) Serie versterkers gepresenteerd. De DSL Serie is gebaseerd op de beroemde en veel verkochte JCM2000 DSL100 Head en bestaat uit 4 buizenversterkers: de DSL 15C, de  DSL 15H, de DSL 40C en de DSL 100H.

Marshall DSL 15C
De Marshall DSL 15C is een 2-kanaals 15 Watt combo met een 12″ Celestion G12E-60 speaker. Hij heeft 3 ECC83 voorversterkerbuizen en 1 x ECC83 en 2 x 6V6 buizen in de eindversterker. Met de meegeleverde footswitch (PEDL-9003) kan je tussen de kanalen (Classic Gain (de DSL 100H’s Clean option) en Ultra Gain (de DSL 100H’s Lead 2 option) schakelen. Je hebt een 3 bands EQ en een ‘Presence’ knop om het geluid af te stellen. Ook heeft de DSL 15C een digitale reverb plus een Pentode (Full Power) / Triode (Half Power) schakelaar waarmee je kan kiezen of de versterker 15 Watt of 7,5 Watt voortbrengt.

Marshall DSL 15H
Is eigenlijk gewoon de Head versie van de  DSL 15C en heeft dezelfde specs als de versterker van de combo.

Marshall DSL 40C
De Marshall DSL 40C is ook een 2-kanaals combo maar in dit gevaal met een vermogen van 40 Watt en met een 12″ Celestion Seventy 80 speaker. Hij heeft 3 ECC83 voorversterkerbuizen en 1 x ECC83 en 2 x EL34 buizen in de eindversterker. Met de meegeleverde footswitch (PEDL-9003) kan je tussen de kanalen Classic Gain en Ultra Gain schakelen. Het Classic kanaal heeft ook nog een Clean en een Crunch stand en het Ultra Gain kanaal heeft een Lead1 en Lead 2 stand. Je hebt een 3 bands EQ en een ‘Presence’ én een Resonance knop om het geluid af te stellen. Ook heeft de DSL 15C een digitale reverb (Classic en Ultra) plus een Pentode (Full Power) / Triode (Half Power) schakelaar waarmee je kan kiezen of de versterker 40 Watt of 20 Watt voortbrengt.

Marshall DSL 100H
Deze all-valve (4 x ECC83 voorversterkerbuizen en 4 x EL34 buizen in de eindversterker) 2 kanaals versterker heeft dezelfde buizen configuratie en functies als iconische DSL100 maar dan ook nog met de volgende upgrades:
1. Resonance control (als vervanging van de originele ‘Deep switch die je alleen aan of uit kon zetten) die je de mogelijkheid geeft precies de hoeveelheid low-end ‘girth’ toe te voegen dat je wilt.
2. Digitale Reverb met studio kwaliteit i.p.v. een de originele spring reverb.
3. Pentode (Full Power) / Triode (Half Power) schakelaar waarmee je kan kiezen of de versterker 100 Watt of 50 Watt voortbrengt.
4. Inclusief 2-way footswitch voor channel switching en Reverb on/off.

Prijs: n.n.b.
Website: marshallamps.com/dslseries