Het Italiaanse bedrijf IK Multimedia komt binnenkort weer met een leuk instrument op de markt namelijk de iRig KEYS. De iRig KEYS is een keyboard dat je kan aansluiten op je computer (Mac/Windows) maar ook op je iOS apparaten zoals de iPad, iPod Touch of iPhone. Met de iRig KEYS kan je overal waar je inspiratie krijgt meteen aan de slag, de iRig KEYS is namelijk plug-and-play dus op welk van de eerder genoemde apparaten je ‘m ook aansluit hij werkt altijd en kan je meteen aan de slag.

De iRig KEYS heeft 37 velocity-sensitive mini-keys (3 octaven + 1 extra toets) en heeft een modulatie en een pitchbend wiel. Ook iRig KEYS een Volume/Data knop, Octave/Program Up/Down knoppen die verlicht zijn en kan je met de ‘Set button’ 4 verschillende setups opslaan en oproepen. Natuurlijk is er ook een aansluiting voor een sustain of expressie pedaal.

De iRig KEYS kan zijn stroom krijgen van je iOS apparaat maar ga je langer aan de slag dan kan je ‘m via de USB aansluiting van stroom voorzien. Sluit je de iRig KEYS via een USB kabel aan op je computer dan wordt hij zo voorzien van elektriciteit.

Gebruik je de iRig KEYS in combinatie met een iOS apparaat dan kun je gebruik maken van de gratis SampleTank FREE app van IK Multimedia, sluit je ‘m aan op je computer dan kan je van de IK MUltimedia website het gratis programma Sample Tank 2 L downloaden.

Prijs: 89,- euro
Website: ikmultimedia.com/products/irigkeys/