Novation heeft aangekondigd dat ze in oktober 2012 de MiniNova op de markt zullen brengen. De MiniNova is een compacte synthesizer met ‘Push-Button Animate Controls’ en het nieuwe voice effect van Novation ‘VocalTune’

Wat heeft de MiniNova allemaal aan boord?:
– 37-note mini-keys synth met  custom-designed Novation keybed.
– Sound en effects engines van de UltraNova synth.
– De nieuwe VocalTune feature met feature-packed vocoder en met bijgeleverde zwanenhals microfoon.
– Arpeggiator met real-time rhythm performance editing.
– Animate function lets you warp your sounds while you play.
– Inclusief 256 factory patches en ruimte voor 128 user patches.

De MiniNova is gebouwd rond de dezelfde synth engine als die van de UltraNova van Novation. De MiniNova heeft o.a. 3 oscillatoren, tot 5 effecten, 2 filters, 6 envelopes, 3 LFOs en 36 verschillende wavetables.

Op de MiniNova introduceert Novation het nieuwe voice effect ‘VocalTune’ een effect dat je je stem naar de toonhoogte brengt van de noot die je op dat moment speelt in real time. Hij heeft ook een nieuwe vocoder engine waar je geluiden mee kan bewerken die worden opgevangen door de microfoon of een externe input.

De MiniNova heeft heeft twee jack outputs, een stereo hoofdtelefoon output en een XLR en jack input om geluiden door de vocoder en ingebouwde effecten te kunnen sturen. Ook zijn er natuurlijk een Midi input en output aanwezig en een input voor een sustain pedaal. De stroom krijgt de MiniNova via een USB kabel of een 9V Adaptor.

Bij de MiniNova krijg je Ableton Live Lite, Nova Bass Station Synth en Loopmasters Sample Pack.

Novation heeft allemaal prachtige filmpjes gemaakt over de MiniNova en die kun je hieronder allemaal bekijken.

Prijs: 399,-
Website: novationmusic.com/mininova