Het bedrijf Positive Grid heeft 3 nieuwe iOS apps die onmisbaar zijn voor elke muzikant op de markt gebracht die tijdelijk te koop zijn via de iTunes store voor maar 0,79 euro.De 3 apps zijn Beats Metronome, AccuTune en Jam Player.

Beats Metronome, de naam zegt het eigenlijk al, is een metronoom die je op verschillende manieren kan gebruiken. Je kan een tempo selecteren en een van de 17 sound sets en dan meespelen met het gekozen tempo maar je kan ook zelf een tempo aangeven door op het scherm van je iPhone te tikken. De Beats Metronome bepaald dan het tempo waarin je op het scherm tikt en neemt dit tempo over en laat het zien op het scherm.

Wil je geen geluid maar alleen in beeld het tempo zien dan kan dat ook want dan kan je kiezen voor Flash Light.Wil je nou heel erg graag hele ingewikkelde tempo’s leren als 7/8 of 5/4 ook dan is Beats Metronome een goede aanschaf want daar kan hij ook allemaal mee overweg.

Jam Player is vanaf nu je allerbeste vriend als je nummers uit je iTunes bibliotheek op je iPhone wilt leren spelen. Je kan namelijk met Jam Player de nummers vertragen zonder dat de hoogte van de tonen (pitch) veranderen. Dus die moeilijke solo die je maar niet onder de knie kan krijgen kan je nu dus super langzaam afspelen en noot voor noot meespelen. Ook kan je met de Jam Player de snelheid van een nummer verhogen (ook dan blijft de pitch onveranderd) en kan je gebruikmaken van A-B Looping om een gedeelte van het nummer te laten herhalen/loopen.

Accutune is een super gevoelig stemapparaat app waarmee je elke gewenst instrument kan stemmen. De tuner maakt gebruik van de microfoon in de iPhone.

Wees er snel bij want na de introductieperiode worden deze apps in prijs verhoogd en dan betaal je in de iTunes store voor de Beats Metronome en AccuTune waarschijnlijk 3,99 euro en voor Jam Player ± 7,99 euro.