Het is vloeken in de kerk natuurlijk je buizen in je buizenversterker vervangen door solidstate varianten maar wie weet  de toekomst gaat brengen misschien zijn dit wel de “buizen” van de toekomst. Regelmatig heb ik al gehoord dat het erg moeilijk is om buizen voor buizenversterkers te kopen die goed klinken en een goede kwaliteit hebben. Dit zou kunnen betekenen dat de buizen steeds duurder en zeldzamer worden en dan zit je daar dan met je buizenversterker zonder vervangers voor je kapotte buizen.

Jet City heeft vorig jaar 3 verschillende RetroValve solidstate buizen die zonder probleem je kapotte 12AX7 buizen kunnen vervangen. De blauwe verise is de Cool Gain versie (Low Gain), de gele zijn de Standaard Gain versie en de rode zijn de HotGain (Higher gain) buizen. Het mooie van deze ‘buizen’ is dat ze niet heel erg warm worden zodat ze niet de electronica van je versterker ook verhitten.

In het splinternieuwe filmpje hieronder kan je horen hoe het geluid is van een JetCity Amp met al deze verschillende buizen geïnstalleerd.

Prijs: Nergens te vinden zelfs geen USA prijzen.
Website: jetcityamplification.com/retrovalves/