Tijdens de nieuwe Story Of Light Tour van Steve Vai speelt hij voornamelijk op een van zijn vele Ibanez JEM Signature Series Steve Vai modellen behalve tijdens het nummer “The Song” want dan speelt hij op de Ultra Guitar die is gebouwd door Alister Hay van het Ierse bedrijf Emerald Guitars.

De bouwer van de gitaar, Alister Hay, vond het zo jammer dat de gitaar die op de voorkant van het album uit 1999 van Steve Vai ‘The Ultra Zone’ niet bestond dat hij ‘m besloot tot in het detail na te bouwen. Vai: “At first I wasn’t sure if I should plug it in and play it or crawl inside of it and fly it to Venus, so I did both… at the same time. After handling it, it was obvious that it was not just a masterpiece extravaganza of a carving frenzy, but it was also a very well crafted and playable instrument.”

Check nog even de foto’s hieronder en vooral helemaal onderaan de de cocon gitaarkoffer die special voor de Emerald Ultra Guitar is gemaakt.