Een tijdje geleden leek het wel of je in elk muziekapparaat dat uitkwam een iPad of iPhone moest doen. Meestal was het gewoon een manier om een beeldscherm toe te voegen aan een apparaat en vaak maakte het apparaat waar je je iPad of iPhone in deed gebruik van de rekenkracht van je iOS apparaat. Meestal was de combinatie een beetje vergezocht en ook wel anders op te lossen geweest maar werd er op die manier meegelift op het succes van de Apple apparaten.

De Mackie DL1608 pakt het heel anders aan, hij maakt geen gebruik van de rekenkracht van de iPad maar gebruikt wel het feit dat de iPad een draadloos apparaat is dat op WiFi werkt, je kan namelijk een WiFi zender rechtstreeks aansluiten op de DL1608. Hierdoor kan je na het instellen van de basisinstellingen van je mix de iPad uit de Mackie DL1608 kan halen en op elke plek in de zaal kan gaan staan en het geluid te perfectioneren. Sterker nog heb je geen geluidsman dan kan je zelfs vanaf het podium met je iPad de instellingen veranderen. Met het topje van je vinger heb je de controle over vele krachtige plug-ins waaronder 4-band EQ, compressie en gate en natuurlijk heb je ook de beschikking over reverb en tap delay.

Allemaal heel erg handig maar de kwaliteit van een mengpaneel moet natuurlijk ook goed zijn. Ook daarvoor zit je goed bij de Mackie DL1608, hij is samengesteld uit de beste componenten zo heeft hij 16 Onyx mic preamps met 24bit Cirrus Logic AD/DA converters voor een perfect geluid en 8 gebalanceerde outputs.

Ook erg handig is dat je een foto kan maken met de iPad van elke muzikant of instrument en die foto als een pictogram toevoegen aan de bijbehorende ‘schuif’ en kan je opnames maken op je iPad via de L/R stereo outputs. Is één iPad niet genoeg voor je om alle functies en schermen in een oogopslag te kunnen zien? Geen nood! Op de Mackie DL1608 kan je maximaal 10 iPads aansluiten.

Natuurlijk is er nog veel meer te vertellen over de Mackie DL1608 maar dat kan je allemaal lezen op de speciale Mackie DL1608 van de Mackie website.

Kijk ook even naar de twee officiële video’s van de Mackie DL1608 hieronder. De eerste is een soort mislukt grappige Alice in Wonderlands variant die echt, wat mij betreft, de plank totaal misslaat en de tweede is de eerste uit een serie van 4 waar alle functies van de Mackie DL1608 precies worden uitgelegd waar het geluid, hoe ironische, belachelijk slecht zacht is…

Prijs: 1259,- euro
Website: mackie.com/products/dl1608/