The Fender American Vintage series bestaat uit versies van gitaren waarvan gitaristen over de hele wereld dromen om ze te bezitten. De ‘echte’ gitaren waar de American Vintage series gitaren op gebaseerd zijn zijn voor de meeste mensen onbetaalbaar maar de gitaren uit deze serie zijn met flink sparen wel te aan te schaffen door de liefhebbers.

Fender heeft nu aangekondigd om het complete aanbod gitaren uit deze serie op de schop te nemen en meer nadruk te gaan leggen op de vintage details en terug te grijpen op de oude manier van produceren door onder andere opnieuw afstellen van de pickups, gebruik van oude kleuren en gebruik te maken van sommige delen van de originele productielijn.

De nieuwe Fender American Vintage Series bestaat uit de volgende gitaren (zie foto v.l.n.r.)
’56 Stratocaster (verkrijgbaar in 2-Color Sunburst (zie foto) Aged White Blonde en Black)
’59 Stratocaster (verkrijgbaar in Faded Sonic Blue (zie foto) Black en 2 versies in 3-Color Sunburst)
’65 Stratocaster (verkrijgbaar in Dakota Red (zie foto) Olympic White en 3-Color Sunburst)
’52 Telecaster (verkrijgbaar in Butterscotch Blonde)
’58 Telecaster (verkrijgbaar in 2-Color Sunburst (zie foto) en Aged White Blonde)
’64 Telecaster (verkrijgbaar in 3-Color Sunburst, Aged White en Lake Placid Blue(zie foto))
’65 Jaguar (verkrijgbaar in Candy Apple Red (zie foto) en 3-Color Sunburst)
’65 Jazzmaster (verkrijgbaar in Aztec Gold (zie foto) en 3-Color Sunburst)

Alle informatie over de verschillende gitaren kun je lezen op de speciale productpagina’s van de gitaren op de Fender website die je kan zie door op de namen van de gitaren te klikken hierboven. Bekijk ook even het leuke filmpje waarin alle gitaren uit de Fender American Vintage Series de revue passeren.

Prijs: ’56 Stratocaster (± 2.000,- euro),  ’59 Stratocaster (± 2.000,- euro), ’65 Stratocaster (n.n.b), ’52 Telecaster (n.n.b), ’58 Telecaster (n.n.b), ’64 Telecaster (± 1900,- euro), ’65 Jaguar (± 2100,- euro), ’65 Jazzmaster (± 2100,- euro)
Website: fender.com/americanvintage