(klik op de afbeelding om deze te vergroten)


Nieuwe van Epiphone is deze Toby Deluxe V Bass. De Toby Deluxe V Bass is de vijfsnarige versie van de Toby Deluxe IV, de 4 snarige versie dus, die vorig jaar uitkwam en is ontworpen door Michael Tobias. De V Bass heeft veel eigenschappen die de IV Bass ook heeft zoals Tobias SCR en SCT split humbucker pickups, het Active Tonexpressor Bass Enhancement control en een asymmetrische nek profiel.

Een asymmetrische nek profiel houdt volgens de Epiphone website in: “A design in which the neck is thinner on the lower side than on the upper side”. Op de foto hieronder kan je duidelijk zien wat dat inhoud.

Op de Deluxe V vindt de volgende knoppen Master Volume, Pickup Blend, Master EQ en de Active Tonexpressor Bass Enhancement Control.Met die laatste kan je je bas vetter laten klinken zonder dat hij over z’n nek gaat.

Zoals je hierboven kunt zien is de Toby Deluxe V Bass verkrijgbaar in 3 kleuren namelijk in Ebony, Translucent Red en Vintage Sunburst. De Deluxe V ligt binnenkort in de winkel.

Prijs: $ 299,- (NL prijs n.n.b.)
Website: epiphone.com