(klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Koop je de Pachyderm prototype bas van Les Claypool van Primus dan weet je zeker dat je nooit zo goed als Les Claypool speelt en ben je niet een paar honderd euro lichter maar een paar duizend euro lichter. Om precies te zijn zo’n 18.500 euro ($ 22,700) want dat is het bedrag dat iemand geboden heeft op de Pachyderm van Les Claypool.Elke (beginnende) gitarist en basgitarist denkt altijd hetzelfde: “Als ik precies de zelfde spullen heb als mijn grote held dan kan ik waarschijnlijk ook meteen net zo goed spelen als hij”. Heel soms is dat zo omdat je dan net de sound krijgt die je zoekt maar in de meeste gevallen speel je gewoon nog net zo slecht/goed als voor je aankoop maar ben je alleen een paar honderd euro lichter…

Pachyderm is het bas merk van Les Claypool en op dit prototype heeft hij de laatste jaren live gespeeld en dit is het ontwerp waar alle toekomstige Pachyderm bassen van worden afgeleid dus het is ook wel een bijzonder exemplaar.

Les Claypool verkoopt trouwens zijn bas om geld op te halen voor  zijn neefje dat leukonemie heeft en waarvan de ouders geen geld hebben om de ziekenhuiskosten te betalen.

Meer informatie over de veiling kan je vinden op deze Ebay pagina bieden kan nog tot 15 augustus.